ÜNİVERSİTEMİZ POLONYA'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN ERASMUS+ GENÇLİK DEĞİŞİM PROJESİNE KATILDI

Erasmus+ Gençlik programı kapsamında Polonya’nın Trzcianka şehrinde 06-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen “Long Lake Story” gençlik değişim projesinde Bartın Üniversitesi, Erasmus Koordinatörlüğü katılımcı olarak yer aldı.

Polonya’nın ev sahipliğinde, İspanya, İtalya, Gürcistan, Sırbistan ve Türkiye’den toplamda 36 gencin bulunduğu değişim projesinde Türkiye’den üniversitemizi temsilen 1 Erasmus ofis çalışanı, 2 araştırma görevlisi, 2 lisans ve 1 yüksek lisans öğrencisi katılım gösterdi.

Gençler, proje kapsamında 9 gün boyunca; başarı hikâyeleri, büyük şehir ve küçük şehir arasındaki farkların başarıya giden yola etkileri, kariyer yapma ve başarıda Avrupa Birliği’nin önemi, dil ve kelimelerin gerçek gücü konularında katılımcı ülkelerin koordinatörlüğünde atölyeler gerçekleştirdi. Çeşitli etkinliklerde yer aldı ve kültürel geceler ile katılımcı ülkeler arasında kültürel öğrenme sağladı.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Erasmus Koordinatörlüğü Erasmus+ Gençlik projeleri sorumlusu Ahmet Abalı, “ Erasmus+ programı bünyesinde birçok alt program bulundurmaktadır. Üniversitemizde düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Erasmus öğrenim ve staj hareketliliklerinin yanı sıra Erasmus+ Gençlik programlarını da önemsiyoruz. Gençlik değişim projeleri gençlere, Avrupa’ya hareketlilik gerçekleştirme, informal öğrenme ve yeni kültürleri tanıma fırsatı sunuyor. Proje kapsamında Polonya’nın hiç bilmediğimiz bir şehrinde başka kültürden gençlerle bir arada 9 gün geçirdik. Ülkelerin kültürlerini öğrenerek ön yargılarımızdan uzaklaştık, farklı dilden, dinden ve ırktan da olsak ortak bir konuda birlikte mücadele edebileceğimizi gördük ve deneyimledik. Yurt dışında bu tarz projelere katılmak bizlere büyük tecrübe sağlıyor. Üniversitemizde öğrenim görmekte olan gençlerimizin bu projelerden yararlanması için çalışıyoruz. Amacımız üniversitemiz öğrencilerine Erasmus+ Gençlik programları konusunda farkındalık yaratarak daha fazla öğrencimizin fırsatlardan yaralanmasını sağlamak ve ülkelerine döndüklerinde onların deneyimlerinden yararlanmak. Bu doğrultuda üniversitemiz Erasmus Değişim Kulübünde, Erasmus+ Gençlik projeleri yazmaya ve uygulamaya yönelik bir ekip kurduk. Ekip ile Erasmus+ Gençlik programlarından, gençlik değişimleri ve Avrupa Dayanışma Programına yönelik projeler yazacağız. Olası fırsatları takip edip üniversitemiz gençlerine Avrupa fırsatları sunacağız. Daha da önemlisi edineceğimiz tecrübelerle bu projelere ev sahipliği yapacağız. Bu konuda gelişimine açık, kendine güvenen üniversite öğrencilerimizi aramızda görmek istiyoruz.” dedi.

ÖNEMLİ LİNKLER MEVZUAT İLETİŞİM
Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler GK Yönergesi Erasmus Koordinatörlüğü
T.C. AB Bakanlığı E+ Yönergesi Öğr. Gör. Ahmet YİRMİBEŞ
Yükseköğretim Kurulu E+ Usul ve Esaslar Erasmus Kurumsal Koordinatörü
Türkiye Ulusal Ajansı E+ Uygulama El Kitabı E-posta: ayirmibes@bartin.edu.tr
Bartın Üniversitesi   Telefon: +90 378 223 54 35
ISCED Kodları   Ofis E-posta: ulik@bartin.edu.tr
E+ Öğrenci Beyannamesi     Ofis Telefon: +90 378 223 54 35