Üniversitemiz Erasmus Ofisinden Öğretim Görevlisi Kardelen YAMAN, Almanya Bonn’da Beyond Borders Stakeholders Konferansı'na Katıldı

Üniversitemiz Erasmus Ofisi'nden Kardelen YAMAN, 16-20 Eylül 2024 tarihlerinde Almanya’nın Bonn şehrinde düzenlenen ve Beyond Borders organizasyonu tarafından gerçekleştirilen Stakeholders Konferansı'na katıldı. Konferans, dünya genelinde gençlik projelerinin güçlendirilmesine odaklanırken, gençlik çalışanları arasında uluslararası işbirliği ağlarını genişletmeyi hedefledi.
5 gün süren etkinlikte, gençlik projelerinin geliştirilmesi, uygulanması ve sürdürülebilirliği konularında kapsamlı bilgi paylaşımı yapılmış, başarılı projeler üzerinden örnekler sunulmuştur. Gençlik projelerinde kullanılan yöntemler ve iyi uygulamalar detaylı şekilde ele alınmış ve bu projelerin daha etkili yönetilebilmesi için çeşitli dijital platformlar katılımcılara tanıtılmıştır. Özellikle proje döngüsü yönetimi, olası krizler ve riskler ile bu sorunlara yönelik geliştirilen çözüm stratejileri, pratik örnekler üzerinden tartışılmıştır.
Konferansın son gününde, katılımcılar işbirliğine dayalı yeni projeler için taslak teklif metinleri hazırlamış, bu süreç, gelecekte hayata geçirilecek projeler için önemli bir başlangıç olarak değerlendirilmiştir. Bartın Üniversitesi bu etkinlikte yer alarak, gençlik projelerinde uluslararası işbirliklerini güçlendirme konusunda önemli adımlar atmıştır.
Üniversitemiz, Erasmus+ projeleri ve diğer gençlik programları ile uluslararası platformlarda işbirliklerini genişletmeye ve öğrencilerimize yeni fırsatlar sunmaya devam edecektir.

ÖNEMLİ LİNKLER MEVZUAT İLETİŞİM
Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler GK Yönergesi Erasmus Koordinatörlüğü
T.C. AB Bakanlığı E+ Yönergesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet YİRMİBEŞ
Yükseköğretim Kurulu E+ Usul ve Esaslar Erasmus Kurumsal Koordinatörü
Türkiye Ulusal Ajansı E+ Uygulama El Kitabı
Bartın Üniversitesi   Telefon: +90 378 223 5435/5437/5438
ISCED Kodları   Ofis E-posta: international@personel.bartin.edu.tr
E+ Öğrenci Beyannamesi