Üniversitemiz Erasmus Ofisinden Öğretim Görevlisi Esra EROĞUZ Ioannina’da (Yunanistan) Proje Yönetimi Eğitimine Katıldı

Üniversitemiz Erasmus Ofisinden Öğretim Görevlisi Esra EROĞUZ, 23-28 Eylül 2024 tarihlerinde Yunanistan’ın Ioannina şehrinde düzenlenen ve Erasmus+/Youth programı tarafından finanse edilen "İşbirliği ve Küçük Ölçekli Ortaklıklar" konulu Proje Yönetimi eğitim kursuna katıldı. Eğitimde özellikle K210 ve K220 projeleri hakkında kapsamlı bilgi sunulmuş, proje döngüsü detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Proje yazımında kullanılabilecek dijital platformlar örneklerle gösterilerek, katılımcılara projelerini daha etkin şekilde yönetme konusunda rehberlik edilmiştir. Proje yönetiminde karşılaşılan riskler, krizler ve bu sorunlara yönelik geliştirilen çözümler, deneyim paylaşımı ile zenginleştirilerek pratik örneklerle tartışılmıştır. Etkinliğin son gününde, katılımcılar tarafından deneyimlenen projeye yönelik bir teklif (proposal) oluşturulmuş ve bu teklifin gelecekte gerçekleşecek projelere yol gösterici bir örnek teşkil ettiği vurgulanmıştır. Bu süreç, yeni işbirliklerinin kapısını açan verimli bir adım olarak değerlendirilmiştir. Üniversitemiz, Erasmus+ projeleri ile uluslararası işbirliklerini güçlendirmeye ve öğrencilerimize yeni fırsatlar sunmaya devam edecektir.

T.C. AB Bakanlığı E+ Yönergesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet YİRMİBEŞ
Türkiye Ulusal Ajansı E+ Uygulama El Kitabı