ERASMUS+ TANITIM GÜNÜ DÜZENLENDİ

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Koordinatörlüğü tarafından “Erasmus Plus Tanıtım Günü” günü gerçekleştirildi. Üniversitemiz öğrencilerinin katıldığı etkinliğe Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Koordinatörü Uzm. Burçin Kef, Erasmus Plus kapsamında yapılabilecek hareketliliklerle ilgili bilgiler verdi.

Kef, öğrencilerin Erasmus Plus kapsamında öğrenim veya staj hareketliliğinden yararlanabileceğinin de altını çizerek “Erasmus Plus kapsamında Üniversitemiz öğrencileri 3 ile 12 ay anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğrenimlerine devam edebilmektedir. Bunun yanında 2 ile 12 ay arasında anlaşma şartı aranmaksızın ilgili alanda faaliyet gösteren bir işletmede öğrenciler yurtdışı hareketliliğinden yararlanabiliyor” diye konuştu.

Erasmus ile öğrenciler kendilerini geliştirecek

Erasmus Plus programıyla öğrencilerin birçok kazanımı olacağını ifade eden Kef, “Bu hareketlilikten yararlanacak öğrencilerimiz yeni kültürler ve eğitim anlayışıyla karşılaşacaklar. Tek başınıza seyahat etme becerisi öğrencilerimizde özgüveni artıracak. Aynı zamanda öğrencilerimiz gittikleri ülkelerin iş hayatı ve ekonomisini öğrenerek iş çözme yeteneklerini de geliştirmiş olacaklar” şeklinde konuştu.

Tecrübe paylaşımı yapıldı

Etkinlik kapsamında geçtiğimiz yıl Erasmus Plus kapsamında Polonya’ya giden Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Burak Karakuş ise tecrübelerini paylaştı. Etkinlik karşılıklı soru-cevap kısmının ardından son buldu.