ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZİN 3 HAFTALIK DERS ARASINDA DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR

Bildiğiniz üzere Coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ülkemizde alınan tedbirler gereği üniversitemizdeki her eğitim kademesinde dersler iptal edilmiştir. Bu sebeple uluslararası öğrencilerimizin de memleketlerine gitmek istedikleri yönünde duyumlar tarafımıza ulaşmıştır. Yine alınan tedbirler içerisinde yurtdışından ülkemize yapılan seyahatlerin de sınırlandırılabileceği ya da iptal edilebilmesi veya seyahat edenlerin karantinaya alınabilmesi ihtimaline karşı, tüm uluslararası öğrencilerimizin ülkemizde ve şehrimizde kalmaları önem arz etmektedir. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için öğrencilerimizin ülkelerine hareketlilikleri kesinlikle önerilmemektedir.

Değişim programları veya başka bir gerekçe ile yurtdışında olan öğrencilerimizin dönüşleri söz konusu ise dönüşlerinde mutlaka 14 gün süre ile evlerinde istirahat etmeleri ve önlem amaçlı il sağlık müdürlüklerine giderek durumları hakkında karşılıklı bilgilendirme yapılması büyük önem arz etmektedir.

Yine uluslararası öğrencilerimizden gelen bilgilere göre, bazı özel yurtlarda öğrencilerimize yurtların bu 3 haftalık süreçte kapatılacağının bilgisi verildiği yönünde haberler yayılmaktadır. Özel yurtların bu süreçte kapatılması hususunda herhangi bir durum söz konusu olmamakla birlikte bu şekilde bir durumla karşılaşan öğrencilerimizin mutlaka koordinatörlüğümüzü bilgilendirmesi gerekmektedir.