Mezunlarımıza Yönelik Avrupa Dayanışma Programı, ESC - Gönüllülük Çağrısı 3

Merhaba Gönüllülük! Portekiz ve Yunanistan, Avrupa Dayanışma Programı, ESC – Mezunlarımıza Yönelik Gönüllülük Çağrısı 3

Bartın Üniversitesinin destekleyen kuruluş olduğu Merhaba Gönüllülük! İsimli ESC11 – Gönüllülük projesi kapsamında Bartın Üniversitesi mezunları öncelikli olacak şekilde 18-30 yaş arası gönüllü gençler aranmaktadır.

PLANLANAN HAREKETLİLİK
(Katılımcıların belirlenmesinden sonra tarihlerde değişiklikler olabilir).

Ülke: Yunanistan / Tahmini Hareketlilik Tarihi: 01.11.2021-30.11.2021 / Kontenjan:4 / Son Başvuru:27.09.2021 / Saat: 17:00 / Açıklama: Sadece Mezunlar (Öncelikli B.Ü. Mezunları) Başvurabilir.

Ülke: Portekiz / Tahmini Hareketlilik Tarihi: 01.11.2021-30.11.2021 / Kontenjan:4 / Son Başvuru:27.09.2021 / Saat: 17:00 / Açıklama: Sadece Mezunlar (Öncelikli B.Ü. Mezunları) Başvurabilir.

*Tarihlerde değişiklikler olabilir. Pandemi öncesinde çıktığımız mezunlara yönelik ilana başvuru yapanların başvuru yaptıklarına dair hatırlatma maillerini evs@bartin.edu.tr mail adresine göndermeleri gerekmektedir.

Dikkat!!! Başvuru yapmadan önce;

• Başvuru formunda sunulan proje tarihleri ve ülkelerden aynı anda sadece birine başvuru yapılmaktadır. Birden fazla yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

Genel Kriterler ve Öncelikler:

• 18-30 yaş arasında olmak, (Başvuru için genç olmaktan başka hiçbir ön koşul yoktur).

• Daha önce uzun dönem (2 aydan fazla) Avrupa Gönüllü Hizmetinden ya da Avrupa Dayanışma Programından yararlanmamak,

• Avrupa Dayanışma Programı - European Solidarity Corp konusunda bilgi sahibi olmak ve Gönüllülük bilincine inanmak,

• Başvuru 18-30 yaş arası bütün gençlere açık olup Bartın Üniversitesi mezunlarına öncelik verilecektir.

• Başvuru formlarındaki özene, daha önce Erasmus+ projeleri kapsamında yurt dışı hareketliliği gerçekleştirmeyenlere, fırsatlardan hiç yararlanmamış olanlara öncelik verilecektir.

BAŞVURU:

Aşağıdaki belgeler bilgisayar ortamında doldurulup “Portekiz’de ESC-Mezun” veya “Yunanistan’da ESC-Mezun” konu başlığıyla tek mail ile “evs@bartin.edu.tr” mail adresine gönderilmelidir.

1. Başvuru Formu (Başvuru Formu için buraya tıklayınız). (Başvuru formunda imza gerektiği için formun çıktı alınıp imzalandıktans sonra pdf formatında taratılarak gönderilmesi gerekmektedir).

2.
Bartın Üniversitesi Mezuniyet Belgesi (E-devletten alınabilir).

3. İngilizce Europass CV

4. İngilizce Motivasyon Mektubu

5. Varsa dil durumunuzu ispatlar bir belge (Erasmus sınav sonucu, YÖKDİL, YDS vs.). (Destekleyici belge niteliğinde olup genel değerlendirme için avantaj sağlamayacaktır).

BAŞVURU İLE ALAKALI TARİHLER:

• Başvuru Başlama Tarihi: 09 Eylül 2021

• Son Başvuru Tarihi: 27 Eylül 2021 PAZARTESİ 17:00

• Birinci Değerlendirme Sonucu Online Mülakata Katılacakların Açıklanma Tarihi: 27 Eylül 2021

• Online Mülakat Tarihleri: 29 - 30 Eylül 2021

• Nihai Sonuçların Açıklanma Tarihi: 01 Ekim 2021

• Online Oryantasyon Eğitimi: 03 Ekim 2021

Olası duyurular için internet sitemizi (erasmus.bartin.edu.tr) ve sosyal medya hesabımızı (@bartinunierasmus) takip ediniz.

Seçim ve Seçim Süreci

• Ön değerlendirme sonucu online mülakata katılmaya hak kazanan adaylar ile birebir iletişime geçilecektir. Ön değerlendirmeyi geçemeyen adaylar ise ayrıca ilan edilmeyecektir. Sadece nihai değerlendirme sonucu hak kazananlar ve yedek adaylar internet sitesinden ilan edilecektir.

ÖNEMLİ BİLGİLER!

• Bu ilan ile projeye katılım gösterecekler adaylar belirlenecek olup pandemi sürecinden dolayı hareketlilik tarihlerinde olabilecek aksaklıklar durumunda seçilen adayların hakları saklı tutularak hareketlilikler ertelenecektir. Belirlenecek yeni tarihlere seçilen adayların programları uymaması durumunda yedek adaylara hak verilecektir.

• Faturasız ya da sözleşmesiz ödeme kesinlikle yapılmamaktadır.

• Bu ilan üniversitemizin mezunlarına yönelik hareketlilik ilanıdır. Öğrencilerimizin başvuruları dikkate alınmayacaktır. Öğrencilerimizin öncelikli olacağı başvuruların ilanına 2022 yılı içinde çıkılması planlanmaktadır.

Europass CV nereden ve nasıl hazırlanır?

Motivasyon mektubu nedir? nasıl hazırlanır?

İlanda ve bilgi kitapçığında yer almayan sorularınızın cevapları için;
Ahmet ABALI, 0378 223 54 35 – evs@bartin.edu.tr