MEZUNLARA YÖNELİK ESC / NİHAİ SONUÇLAR

Avrupa Dayanışma Programı Portekiz ve Yunanistan hareketlilikleri kapsamında mezunlara yönelik 09.09.2021 tarihinde çıkılan ilana 8 Yunanistan ve 27 Portekiz olmak üzere toplam 35 başvuru alınmıştır. Son başvuru tarihi 27.09.2021 saat 17:00 olarak belirlenmiş 19 gün sitemiz üzerinden ilanda kalınmış ve belirtilen son tarih/saat sonrası gelen başvurular kabul edilmemiştir.

Alınan başvurular, başvurulan ülkeler özelinde kendi içlerinde ön değerlendirmeye alınmıştır. Portekiz’e yapılan 27 başvuru kendi içinde, Yunanistan’a yapılan 8 başvuru kendi içinde daha önce ilanda ve ayrıca aşağıda belirtilen ön değerlendirme kriterlerine göre değerlendirilmiştir. Başvuru sayısının az olması, cinsiyet dengesinin gözetilmesi vb. gibi durumlarda göz önünde bulundurularak bazı kriterlerde esnetilme yapılmıştır.

Ön değerlendirme sonucu Yunanistan'da gerçekleşecek hareketliliğe başvuran 6 kişi, Portekiz’de gerçekleşecek hareketliliğe başvuran 10 kişi mülakata katılmaya hak kazanmıştır. Mülakat birebir online olarak zoom üzerinden gerçekleştirilmiştir. Mülakatta adaylar daha önce ilanda ve aşağıda belirtilen kriterlere göre değerlendirilmiştir.

Mülakat değerlendirme kriterleri: (%25 Türkçe, %25 Genel İngilizce yeterliliği olarak genel değerlendirmenin %50’sini oluşturmaktadır).

• Türkçe gerçekleştirilen mülakatta gönüllülük ve program hakkında genel bilgi düzeyi ve programın amaçlarına uygunluk değerlendirilmiştir. Ayrıca ilanda paylaşılan proje bilgi kitapçığı hakkında bilgi sahibi olma, proje şartlarına uygunluk ve genel tavır, tutum göz önünde bulundurulmuştur.
  • Program gereği İngilizce bilgi düzeyi başvuru için bir ön koşul değildir. Fakat temsiliyet açısından ve sorunsuz bir proje dönemi geçirilmesi açısından İngilizce mülakata katılan adayların kendilerini İngilizce ifade edebilme yeterliliği ölçülmüştür.

Tüm değerlendirmeler sonucu nihai olarak hareketliliğe hak kazananlar ve yedek adaylar şu şekildedir.

PORTEKİZ:

NO ADI SOYADI TCKN SONUÇ
1 Ş**** N**** K**** 25********78 ASİL
2 M**** C**** 28********62 ASİL
3 İ**** Ş**** V**** 13********30 ASİL
4 E**** Ö**** 12********44 ASİL
5 G**** O**** 24********34 YEDEK
6 Ç**** N**** Y**** 40********66 YEDEK

YUNANİSTAN:

NO ADI SOYADI TCKN SONUÇ
1 R**** B**** E**** 20********72 ASİL
2 S**** T**** 38********14 ASİL
3 S**** S**** S**** 13********58 ASİL
4 F**** K**** 53********20 ASİL
5 N**** Ş**** 30********36 YEDEK
6 B**** K**** 23********36 YEDEK

Hareketliliğe katılmaya hak kazanan mezunlarımızı tebrik ederiz. Proje detayları ve süreç hakkında en kısa zamanda iletişime geçilecektir.