2022 YILI ERASMUS KA171 ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ PROJE BAŞVURUMUZ KABUL EDİLDİ!

Uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda yaptığımız çalışmalarla uluslararası iş birliklerimizi ve değişim programlarından yararlanma kapasitemizi artırıyoruz.


Erasmus Hareketliliklerine Avrupa Program Ülkeleri dışından 6 ülke daha eklendi


Kabul edilen proje başvurusuyla BARÜ, KA171 kapsamında Avrupa dışı 6 ortak ülkeden üniversiteler ile öğrenci ve personel değişimi için 75.000 avro hibe almaya hak kazandı. Bu proje yoluyla, BARÜ öğrencileri Avrupa ülkelerine ek olarak Bosna Hersek, Kosova, Azerbaycan, Ukrayna, Kenya ve Güney Afrika’da bulunan ortak üniversitelere öğrenim ve staj hareketliliği gerçekleştirebilecek. Bu program kapsamında BARÜ’deki akademik ve idari insan kaynağı ise eğitim alma ve ders verme noktasında hareketlilikten yararlanabilecek. Ayrıca program kapsamındaki üniversitelerin öğrenci ve personeli de Bartın’da öğrenim, staj, ders verme ve eğitim alma faaliyetlerine katılabilecek.


Erasmus KA171 Uluslararası Kredi Hareketliliği Nedir?

Erasmus Uluslararası Kredi Hareketliliği, ortak ülkeler (Dünya Ülkeleri) ile hareketlilik faaliyeti olup, yükseköğretim öğrenci ve personeline diğer bir ülkede öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunan bir faaliyet türüdür. Erasmus KA171 programı, AB hedefleri ile kurumların ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda üniversitelerin akademik bölümleri arasında öğrenci ve personel değişimini desteklemektedir.

Bu doğrultuda Bartın Üniversitesi’nden 2022 yılı Erasmus KA171 kapsamında başvuru yapmış ve programdan faydalanmaya hak kazanmış olan bölümler şu şekildedir: Felsefe, Bilgi Belge Yönetimi, İngilizce Öğretmenliği, Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği, Hemşirelik, SHMYO (Özel Eğitim) ve Sosyoloji.

Link – BARÜ 2022 Erasmus KA171 Hareketlilikleri Detayları 

ÖNEMLİ LİNKLER MEVZUAT İLETİŞİM
Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler GK Yönergesi Erasmus Koordinatörlüğü
T.C. AB Bakanlığı E+ Yönergesi Öğr. Gör. Ahmet YİRMİBEŞ
Yükseköğretim Kurulu E+ Usul ve Esaslar Erasmus Kurumsal Koordinatörü
Türkiye Ulusal Ajansı E+ Uygulama El Kitabı E-posta: ayirmibes@bartin.edu.tr
Bartın Üniversitesi   Telefon: +90 378 223 54 35
ISCED Kodları   Ofis E-posta: ulik@bartin.edu.tr
E+ Öğrenci Beyannamesi     Ofis Telefon: +90 378 223 54 35