2021-2022 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ YABANCI DİL SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI VE NİHAİ SONUÇLAR

Avrupa Birliği ve Türkiye arasında hibe anlaşması imzalanmış olup resmi süreçler devam etmektedir. Bu nedenle bu ilan sonucu açıklanan hibeler tahminidir. Resmi süreçler tamamlandığında nihai hibe sonuçları kesinleşecektir. Resmi süreçlerin uzamasından kaynaklanabilecek sebeplerden ötürü hibe ödemelerinde meydana gelebilecek aksaklıklardan kurumumuz sorumlu değildir.

Feragat Süreci:
Hibeli hareketlilik hakkı kazanan öğrenciler 10.11.2021 tarihine kadar feragat haklarını kullanabilirler. Bu tarihten sonra mazeretsiz olarak feragat eden öğrenciler bir sonraki Erasmus hareketlilik başvurularında eksi puan uygulamasına tabi olurlar. Feragat etmek isteyen öğrenciler aşağıdaki linkteki feragat dilekçesini doldurup imzaladıktan sonra Koordinatörlüğümüzün e-posta adresine international@personel.bartin.edu.tr göndermelidir.
Feragat Dilekçesine buradan erişebilirsiniz.

İtiraz Süreci:
Nihai değerlendirme sonuçlarına itirazlar 05.11.2021 tarihine kadar dilekçe yoluyla Erasmus Koordinatörlüğüne yapılabilir.
Yabancı dil Sözlü sınavına itirazlar 05.11.2021 tarihine kadar dilekçe yoluyla Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğüne yapılabilir.

Staj Hareketliliği Hakkında
Öğrenciler staj yerlerini kendileri bulacaktır. Öğrencilerin staj yerlerinden alacakları kabul belgelerini 30 Mart 2022 tarihine kadar ofisimizin e-posta adresine international@personel.bartin.edu.tr göndermesi gerekmektedir. Bu tarihe kadar kabul belgelerini göndermeyen öğrenciler Erasmus Staj Hareketliliğinden feragat etmiş sayılacaktır.
Staj hareketliliği için alınacak kabul belgelerinin en az 60gün olması gerekmektedir. Tahmini hibe tutarından dolayı 65 günden fazla süreler hibelendirilmeyecektir.

Zorunlu Oryantasyon Tarihi
Öğrenim Hareketliliği oryantasyonu  08.11.2021 tarihinde saat 15:00'da ZOOM üzerinden yapılacaktır. ZOOM linki 05.11.2021 tarihinde e-posta ile paylaşılacaktır.

Staj Hareketliliği oryantasyonu  08.11.2021 tarihinde saat 16:00'da ZOOM üzerinden yapılacaktır. ZOOM linki 05.11.2021 tarihinde e-posta ile paylaşılacaktır.

Hibesiz olarak seçilen ve yerleştirilemeyen başarılı adayların da oryantasyona katılımı önerilmektedir.


2021-2022 Erasmus Öğrenim (Bahar) ve Staj Hareketlilikleri Başvuru Sonuçlarına İlişkin Bilgilendirme
2021-2022 Erasmus Öğrenim (Bahar) ve Staj Hareketlilikleri başvuru sonuçları aşağıda sunulan dosyada açıklanmıştır. Başvurular 17.09.2021 tarihi itibariyle duyurulmuş, 06.10.2021 tarihinde başvurular alınmaya başlanmış ve 21.10.2021 tarihine kadar başvurular devam etmiştir. Bu süre zarfında  toplam 129 başvuru alınmış, ilk değerlendirme sonucu geçerli 119 başvuru 22.10.2021 tarihinde ilan edilmiştir.

Yabancı Dil Yazılı Sınavı 23.10.2021 tarihinde yüzyüze gerçekleştirilmiştir. Sonuçlar 25.10.2021 tarihinde ilan edilmiş ve sözlü sınava katılmaya hak kazanan 37 aday 30.10.2021 tarihlerinde Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından online sözlü sınava alınmıştır.

Sözlü sınav sonuçlarının ardından nihai yabancı dil puanları hesaplanmıştır. Nihai yabancı dil puanı 50 altında olan 1 aday başarısız sayılmıştır. Buna göre  aday nihai değerlendirmeye alınmıştır. Nihai değerlendirme %50 yabancı dil toplam puanı, %50 GNO (yüzlük sistem) ve artı/eksi puan uygulamaları gerektiren şartlar neticesinde oluşturulmuştur.
Buna göre 36 aday başarılı olarak ilan edilmiştir. Öğrenim Hareketliliği başvurularından başarılı olan 36 aday fakülte, öğrenim kademesi ve anlaşma sayıları göz önüne alınarak kendi eğitim kademesi ve fakültesi açısından en yüksek puandan düşüğe doğru sıralanmıştır.

Öğrenim Hareketliliğinden,  Yüksek Lisans ve Doktora düzeyine ayrılan 2 kontenjandan 2 aday başarılı-hibeli olarak belirlenmiştir. Önlisans-Lisans düzeyinde 12 olan kontenjana aynı eğitim kademesinden 12 aday yerleştirilmiştir.

Sonrasında fakülte kontenjanları ve anlaşma kontenjanları dikkate alınmış ve her fakültede en yüksek puan alan adaydan en düşüğe doğru sıralama yapılmıştır. Oluşan sıralamada yerleştirmeler yapıldıktan sonra boş kalan Orman Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Bartın MYO kontenjanları (3kontenjan) nihai puanı en yüksek olan  Eğitim Fakültesi ve Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerine aktarılmıştır.

Staj Hareketliliği başvuruları kapsamında toplam 24 aday başarılı olmuştur. Toplam kontenjanın 8 ile sınırlı olması nedeniyle 16 aday başarılı-hibesiz olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda oluşan nihai değerlendirme tabloda  sunulduğu şekilde oluşmuştur.
Tabloda Belirtilen Tanımlar
  • Başarılı-Hibeli:  Nihai değerlendirme sonucu başarılı olmuş, anlaşma kontenjanı kapsamında Erasmus hibesi almaya hak kazanmıştır.
  • Başarılı-Hibesiz: Nihai değerlendirme sonucu başarılı olmuştur ancak hibe verilebilecek öğrenci sayısının sınırlılığı nedeniyle Erasmus hibesi verilememektedir. Ancak bölüm anlaşması kontenjanı yeterli olup, hibesiz olarak Erasmus hareketliliği gerçekleştirebilir. Hibeli seçilen öğrencilerden feragat eden olması durumunda puan üstünlüğü sırasına göre hibeli kontenjana dahil edilebilir.
  • Başarılı-Yerleştirilemedi: Nihai değerlendirme sonucu başarılı olmuş ancak bölüm anlaşmaları kontenjanının olmaması nedeniyle yerleştirilememiştir. Anlaşma kontenjanı nedeniyle hibesiz olarak da hareketlilik yapması mümkün değildir. Hibeli seçilen öğrencilerden feragat eden olması durumunda puan sırasına göre en yüksekten en düşüğe doğru (Başarılı-hibesiz grubun içinde) yeniden değerlendirme yapılabilir.
  • Başarısız: Nihai değerlendirme sonucu minimum başarı puanını sağlayamamıştır. Hibeli veya hibesiz olarak hareketlilik gerçekleştiremez.

ÖNEMLİ LİNKLER MEVZUAT İLETİŞİM
Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler GK Yönergesi Erasmus Koordinatörlüğü
T.C. AB Bakanlığı E+ Yönergesi Öğr. Gör. Ahmet YİRMİBEŞ
Yükseköğretim Kurulu E+ Usul ve Esaslar Erasmus Kurumsal Koordinatörü
Türkiye Ulusal Ajansı E+ Uygulama El Kitabı E-posta: ayirmibes@bartin.edu.tr
Bartın Üniversitesi   Telefon: +90 378 223 54 35
ISCED Kodları   Ofis E-posta: ulik@bartin.edu.tr
E+ Öğrenci Beyannamesi     Ofis Telefon: +90 378 223 54 35