2021-2022 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ 1. DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

Sevgili öğrencilerimiz,

2021-2022 Erasmus+ Öğrenim ve Erasmus+ Staj Hareketliliği başvuruları İngilizce Sınavı çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilecektir.

Test ve yazma becerisi bölümlerinden oluşan sınavın 90 dakikalık ilk oturumu 13 Mart 2021 tarihinde 10.00-11.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek olup sınava erişim için tüm öğrencilerimizin Office 365 hesaplarını etkinleştirmesi gerekmektedir.

*Office 365 hesaplarınız ile ilgili bilgiye ise https://w3.bartin.edu.tr/duyurular/office-365-hesaplari-hakkinda-09163803.html linkinden ulaşabilirsiniz. 

 

Office 365 hesaplarınızı şimdiden alıp sorunsuz bir şekilde GİRİŞ / LOG IN yapıp yapamadığınızı kontrol ediniz. Sınav günü OFFICE 365 hesabınız hala hazır değilse yeni hesap almak için zamanınız kalmayabilir.

 

Sınav için verilen bağlantı linki 13 Mart 2021 saat 10:00’dan itibaren yanıt kabul etmeye başlayacaktır ve 13 Mart 2021 saat 11:30’da yanıt alımı sona erecektir. Bu zaman zarfı içerisinde sınavı tamamlamanız gerekmektedir.

 
Öğrenciler sınavı sadece bir kez yanıtlayabilirler. Sınav sonunda GÖNDER/SUBMIT butonuna basılmadığı takdirde yanıtlarınız kabul edilmez. Bilgisayarınızın çalışır durumda olmasına ve internet bağlantınızın sorunsuz olmasına dikkat ediniz.

Sınavımız 5 adet dinleme, 41 adet dil becerisi ve 1 adet yazma becerisi bölümünden oluşmaktadır, 90 dakikadır ve 10:00-11:30 saatleri arasında tamamlanması gerekmektedir. Sınava erişim linki aşağıdadır.


13 Mart 2021 tarihinde çevrimiçi gerçekleştirilecek sınavın test kısmına katılıp yeterli puanı alan öğrencilerimiz, 20 Mart 2021 saat 09:00’dan itibaren sözlü sınava alınacaktır. (Sözlü sınava girmeye hak kazanan öğrencilerin sayısına bakılarak, sözlü sınav 20-21 Mart 2021 tarihlerinde iki gün olmak üzere uygulanabilir.) Öğrencilerin sözlü sınava hangi saat aralığında katılacağı erasmus.bartin.edu.tr internet sayfasında ilan edilecektir.

Sözlü sınav “ZOOM” uygulaması kullanılarak gerçekleştirilecektir. Kimlik tespiti açısından, sınava başlanmadan önce öğrencilerin sınavdaki sorumlu öğretim elemanına kimliklerini göstermeleri gerekmektedir. Kimlik kartlarınızı sözlü sınav başladığında hazır bulundurunuz.

 

Sözlü sınavın sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için öğrencilerin, kendilerine ayrılan sınav günü ve saati için gerekli teknik altyapıyı (ZOOM hesabı, bilgisayar, mobil cihaz, internet bağlantısı, kamera ve mikrofon) sağlamaları öğrencilerin sorumluluğu dâhilindedir. Sınav güvenliği ve geçerliliği ile ilgili hususların yerine getirilmesi amacıyla sözlü sınav kayıt altına alınacaktır ve KVKK’nın ilgili hükümleri uyarınca, kayda alınan sınav hiçbir şekilde ve hiçbir amaç doğrultusunda gerçek ve/veya tüzel kişiler ile paylaşılmayacaktır. Çevrimiçi test sınavına katılan öğrencinin, sonrasında gerçekleştirilecek sözlü sınava katılacağı takdirde, sözlü sınav sırasında kaydının alınmasını kabul ettiğini gösterecek “Kişisel Verilerin Alınması Rıza Beyanı”nı kabul etmesi gereklidir.

Bu kısmı onayladıktan sonra sınavın Dinleme / Listening bölümüne geçiş yapılacaktır. Soru içerisinde verilen link tıklanıp ilgili dinleme parçası dinlenerek 5 adet çoktan seçmeli soru cevaplanacaktır. Daha sonra Dil Becerisi / Language Use bölümü gelecektir. Sınavın son aşamasında ise Yazma / Writing bölümü bulunmaktadır. Bu kısımda metninizi kutu içerisine yazabilir ya da herhangi bir kağıda yazıp fotoğrafını çekip yükleyebilirsiniz. Son aşamayı da tamamladıktan sonra GÖNDER / SUBMIT butonuna basmayı unutmayınız. Aksi halde sınavınız geçersiz sayılacaktır. Tüm soruları yanıtlamadan, yanlışlıkla GÖNDER / SUBMIT butonuna basmanız durumunda da yanıtlarınız kaydolacak ve cevapladığınız sorular değerlendirmeye alınacaktır. Bu konuda sorumluluk adaylara aittir.

Sınavımız 5 adet dinleme, 41 adet dil becerisi ve 1 adet yazma becerisi bölümünden oluşmaktadır, 90 dakikadır ve 10:00-11:30 saatleri arasında tamamlanması gerekmektedir. Sınava erişim linki aşağıdadır:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=jAmDW8eKRU-XzHZReFSlBS3PVgi2iW1Pr4qMszgAHMpUQklaUzFWRkpEWlhOQ1cxQ1VLRVE4Q1BSRy4u


Yazılı Sınava Girmeye Hak Kazanan Öğrenci Listesi

 

ÖNEMLİ LİNKLER MEVZUAT İLETİŞİM
Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler GK Yönergesi Erasmus Koordinatörlüğü
T.C. AB Bakanlığı E+ Yönergesi Öğr. Gör. Ahmet YİRMİBEŞ
Yükseköğretim Kurulu E+ Usul ve Esaslar Erasmus Kurumsal Koordinatörü
Türkiye Ulusal Ajansı E+ Uygulama El Kitabı E-posta: ayirmibes@bartin.edu.tr
Bartın Üniversitesi   Telefon: +90 378 223 54 35
ISCED Kodları   Ofis E-posta: ulik@bartin.edu.tr
E+ Öğrenci Beyannamesi     Ofis Telefon: +90 378 223 54 35