ERASMUS+ TANITIM GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından “Erasmus Tanıtım Günü” gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından öğrenim ve staj hareketliliği konusunda öğrencilere bilgi verildi. Etkinlikte konuşan Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Burçin Kef, üniversite olarak Erasmus kapsamında 17 Avrupa Birliği (AB) ülkesindeki 42 farklı üniversitede 111 anlaşmalarının bulunduğunu söyledi.
Kef, “Öğrencilerimiz akademik yılın bir ya da iki döneminde, hibe desteği alarak, anlaşmalı olduğumuz üniversitelere gidebilmektedir. Bu kapsamda üniversitemizin Avusturya, Almanya, Bulgaristan, Çekya, İtalya, İspanya, İsveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Litvanya, Slovakya, Slovenya, Hırvatistan, Macaristan, Makedonya ve Yunanistan’daki 42 farklı üniversiteyle anlaşmamız bulunuyor. Aynı zamanda öğrencilerimiz anlaşma şartı aranmadan herhangi bir AB ülkesinde, kendi öğrenim alanındaki bir kurum ya da kuruluşta 12 aya kadar staj yapabilmektedir.” dedi.

Uluslararası hareketlilikten yararlanmak isteyen öğrencilere hibe desteği verildiğini de kaydeden Kef, “Avrupa Birliği ülkelerine öğrenim ve staj hareketliliği için gidecek öğrencilere hibe desteği verilecek. Erasmus programı kapsamında misafir olunan ülkelerin hayat pahalılıklarına göre hibe desteği aylık 300 Euro ile 600 Euro arasında değişiyor.” diye konuştu.

Erasmus+ Gençlik programı ve fırsatları anlatıldı.

Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü personellerinden Ahmet Abalı ise öğrenim ve staj hareketliliğine alternatif olarak çalışmalarını yürüttüğü Erasmus+ Gençlik programları hakkında öğrencilerimize bir sunum yaptı.

Abalı, “Erasmus sadece öğrenim ve staj hareketliliğinden ibaret değil Erasmus+ programlarından bir tanesi olan Erasmus+ Gençlik kapsamında gençler kendi ülkelerinde veya ortak olunan ülkelerde gençlik değişimi projeleri gerçekleştirebiliyor. Gönüllülük projeleri kapsamında Avrupa Dayanışma Programı ile 2-12 ay arası yurt dışında gönüllü çalışabiliyor. Üniversite olarak gönüllülük projeleri için gerekli olan akreditasyonumuzu aldık. Amacımız gençler için yine gençler ile birlikte Erasmus+ Gençlik programları kapsamında projeler yazarak yada ortaklık networkü geliştirerek üniversite öğrencilerimize, yerel gençlerimize ve mezunlarımıza Avrupa fırsatları sunmak." diye konuştu.

Öğrenciler deneyimlerini anlattı.

Tanıtım günleri kapsamında Erasmus Değişim Kulübü başkan yardımcısı Muhammed Yusuf Karadeniz tarafından gerçekleştirilen kulüp tanıtım sunumunun ardından Erasmus programı ile daha önce yurt dışına giden öğrenciler deneyimlerini paylaştı.

Erasmus öğrenim hareketliliği kapsamında başlayan başvuruların 16 Ekim 2019 tarihine kadar devam edecek. Başvurular Üniversitemizin Erasmus Koordinatörlüğü resmi web sayfasında yayınlanan başvuru şartlarına uyularak yapılmaktadır. Gerekli belgelerin Erasmus ofisimize teslim edilmesiyle başvurular tamamlanacaktır.

ÖNEMLİ LİNKLER MEVZUAT İLETİŞİM
Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler GK Yönergesi Erasmus Koordinatörlüğü
T.C. AB Bakanlığı E+ Yönergesi Öğr. Gör. Ahmet YİRMİBEŞ
Yükseköğretim Kurulu E+ Usul ve Esaslar Erasmus Kurumsal Koordinatörü
Türkiye Ulusal Ajansı E+ Uygulama El Kitabı E-posta: ayirmibes@bartin.edu.tr
Bartın Üniversitesi   Telefon: +90 378 223 54 35
ISCED Kodları   Ofis E-posta: ulik@bartin.edu.tr
E+ Öğrenci Beyannamesi     Ofis Telefon: +90 378 223 54 35