AVRUPA DAYANIŞMA PROGRAMI, ESC - GÖNÜLLÜLÜK ÇAĞRISI ÖN DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

Bartın Üniversitesinin destekleyen kuruluş olduğu Merhaba Gönüllülük! İsimli ESC11 – Gönüllülük projesi kapsamında Portekiz ve Yunanistan'a gerçekleştirilecek hareketliliklerin başvuruları 09-30 Haziran 2020 arası alınmıştır.

Ağustos hareketliliklerden faydalanacak olan Bartın Üniversitesi öğrencileri öncelikli olan adayların ön değerlendirme sonuçları belli olmuştur. Eylül ayında gerçekleştirilecek hareketliliklerinden faydalanacak Bartın Üniversitesi son sınıfları ve mezunları öncelikli olan adayların ön değerlendirme sonuçları ilerleyen günlerde açıklanacaktır.

Ön değerlendirmeyi geçen adaylar online mülakata tabii tutulacaktır. Mülakatta başarılı olup kesin hak kazananlar ve yedekler  en geç 10 Temmuz 2020'e kadar yine internet sitemiz üzerinden yayınlanacaktır. Nihani sonuçlarda başvuru yoğunluğu değerlendirilerek Yunanistan için 4 asil 2 yedek, Portekiz için 4 asil 4 yedek açıklanacaktır.

ÖN DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

ÖNEMLİ: Online mülakat için adaylar ile mail ve SMS yoluyla iletişime geçilecektir. mail ve SMS'lerinizi kontrol ediniz. Online görüşmeler mail ve SMS ile sizlere ileteceğimiz gün ve saatte "Zoom" programı üzerinden gerçekleştirilecektir. "Zoom" online görüşme linki sizler için belirlediğimiz günde sizlerle paylaşılacaktır. Adaylar kendileri için belirlenen saatte paylaştığımız linkten giriş yapacaktır. Sizler için belirlenen saaten yarım saat önce bilgisayar veya telefonlarınızın başında olunuz. "Zoom" programına sahip değilseniz önceden indiriniz, internet bağlantınızı kontrol ediniz. Belirtilen tarih ve saatte online toplantı da olmama, internet bağlantısının olmaması gibi durumlardan ofisimiz sorumlu değildir.

YUNANİSTAN

- Lütfiye Nur Şahin
- Halil İbrahim Kamacı
- Kerime Balaban

Adaylarımızı tebrik eder ve başarılar dileriz.

Seçim ve Seçim Süreci

Ön Değerlendirme:  %50

• Ön değerlendirmede en belirleyici faktör “Motivasyon Mektubunuz” bu sizin projeye olan hevesinizi gösteriyor.
  • Europass CV - Sivil Toplum, Gönüllülük Alanında ve Hayatınızda yapmış olduğunuz sosyal faaliyetler.
  • Daha önce yurtdışına çıkıp çıkmama durumunuz.
  • Başvuru Formunda sorulan sorulara verilen cevaplar.
  • Başvuru şartlarının ve belgelerin uygunluğu ve gösterilen özen.

Mülakat:

Türkçe mülakat %25
  • Gönüllülük kavramına genel bakışınız.
  • Programa ve programın amaçlarına yönelik bilgi düzeyiniz.
  • Bilgi Kitapçığını ne kadar dikkatli okuduğunuz.
  • Proje şartlarını kabul etmeniz ve proje tam süresinde tamamlayacağınıza dair vereceğiniz güven.
  • Genel tavır ve tutumlarınız.
  • Ön değerlendirmeyi geçenler arasında Europass CV ve Motivasyon Mektubu kıyaslaması, en etkiliden etkisi az olana doğru sıralanması.
İngilizce mülakat %25
  • İngilizce bilgisi ön koşul değildir. Fakat projenin sorunsuz ilerlemesi açısından başvuru yapacak adayların belli bir seviye İngilizce yeterliliği olması beklenmektedir.
  • Online mülakatta adayların kendilerini İngilizce ifade etme yeterliliği ölçülmektedir.
  • Yunanistan projesine katılmak isteyen adaylar ayrıca karşı kuruluş ile online görüşme gerçekleştirecektir.
Ön değerlendirme sonucu online mülakata katılmaya hak kazanan adaylar ile birebir iletişime geçilecektir. Ön değerlendirmeyi geçemeyen adaylar ise ayrıca ilan edilmeyecektir. Sadece nihai değerlendirme sonucu hak kazananlar ve yedek adaylar internet sitesinden ilan edilecektir.