AVRUPA DAYANIŞMA PROGRAMI, ESC – GÖNÜLLÜLÜK ÇAĞRISI 2

Merhaba Gönüllülük! Portekiz ve Yunanistan, Avrupa Dayanışma Programı, ESC – Gönüllülük Çağrısı 2

Bartın Üniversitesinin destekleyen kuruluş olduğu Merhaba Gönüllülük! İsimli ESC11 – Gönüllülük projesi kapsamında Bartın Üniversitesi öğrencileri ve mezunları öncelikli olacak şekilde 17-30 yaş arası gönüllü gençler aranmaktadır.

Dikkat! Başvuru yapmadan önce;

• Proje Bilgi Kitapçığını Dikkatlice Okuyunuz. Lütfen! Proje Bilgi Kitapçığında yer alan bigileri tekrar sormayınız. (Proje Bilgi Kitapçığı İçin Tıklayınız)
    • European Solidarity Corps inceleyiniz. (https://europa.eu/youth/solidarity_tr)
    • Başvuru formunda sunulan proje tarihleri ve ülkelerden aynı anda sadece birine başvuru yapılmaktadır. Birden fazla yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURU:

Aşağıdaki belgeler bilgisayar ortamında doldurulup bizzat Erasmus ofisimize getirilerek başvuru tamamlanacaktır.

Mezunlarımız ve üniversitemiz öğrencisi olmayan gençler başvuru için gerekli belgeleri ofis adresimize elden getirmeli ya da  postalamalıdırlar.
Adres: Bartın Üniversitesi Ağdacı Yerleşkesi, Yahya Kemal Beyatlı Derslikleri, Erasmus Koordinatörlüğü, Merkez/BARTIN (Kargoların başvuru tarihleri içinde ulaştırılması gerekmektedir).

Başvuru Yeri ve Tarihler:

• Başvuru Başlama Tarihi: 26 Şubat 2020

• Son Başvuru Tarihi: 16 Mart 2020

• Mülakata Katılacakların Açıklanma Tarihi: 18 Mart 2020

• Mülakata Tarihleri: 19 - 23 Mart 2020

• Nihai Sonuçların Açıklanma Tarihi: 24 Mart 2020

• Oryantasyon Eğitimi: 28 Mart 2020 (Vize sınav takvimlerine göre uygun bir saat belirlenecektir).

• Başvuru Yeri: Bartın Üniversitesi Ağdacı Yerleşkesi, Yahya Kemal Beyatlı Derslikleri, Erasmus Koordinatörlüğü.

Olası Proje Tanıtım Günü için internet sitemizi (erasmus.bartin.edu.tr) ve sosyal medya hesaplarımızı (@bartinunierasmus) takip ediniz.

Genel Kriterler ve Öncelikler

• 17-30 yaş arasında olmak, (Başvuru için genç olmaktan başka hiçbir ön koşul yoktur).
  • Daha önce uzun dönem (2 aydan fazla) Avrupa Gönüllü Hizmetinden yararlanmamak,
  • Avrupa Dayanışma Programı - European Solidarity Corp konusunda bilgi sahibi olmak ve Gönüllülük bilincine inanmak,
  • Başvuru 17-30 yaş arası bütün gençlere açık olup Bartın Üniversitesi öğrencilerine ve mezunlarına öncelik verilecektir.
  • Daha önce Erasmus+ projeleri kapsamında yurt dışı hareketliliği gerçekleştirmeyenlere, fırsatlardan hiç yararlanmamış olanlara öncelik verilecektir.

Seçim ve Seçim Süreci

-----------------------------------------------------------------------------------------

• Ön değerlendirme sonucu mülakata katılmaya hak kazanan adaylar ile birebir iletişime geçilecektir. Ön değerlendirmeyi geçemeyen adaylar ise ayrıca ilan edilmeyecektir. Sadece nihai değerlendirme sonucu hak kazananlar ve yedek adaylar internet sitesinden ilan edilecektir.

ÖNEMLİ BİLGİLER!

• Projeye katılacaklar üniversite tarafından izinli sayılmayacaktır.
  • Faturasız ya da sözleşmesiz ödeme kesinlikle yapılmamaktadır.
  • Bu ilan projenin son hareketlilik ilanıdır. Bütün asil ve yedek adaylar bu ilandan seçilecektir. Yaz dönemi içinde tekrar ilana çıkılmayacaktır.
  • Europass CV nereden ve nasıl hazırlanır?

Motivasyon mektubu nedir? nasıl hazırlanır?

İlanda ve bilgi kitapçığında yer almayan sorularınızın cevapları için;
Ahmet ABALI, 0378 223 5155 – evs@bartin.edu.tr