ÜNİVERSİTEMİZİN ERASMUS+ ESC ‘GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ’ KABUL EDİLDİ

Üniversitemiz öğrencileri ve mezunları, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ECS11 Gönüllülük projesi ile Yunanistan’da sanat, Portekiz’de gençlik çalışmalarına katılacaklar.

Üniversitemizin 2019 yılında Avrupa Dayanışma Programı kapsamında koordinatör ve ev sahibi kuruluş olarak akredite edilmesinin ardından, 2019 Nisan ayı başvuru dönemine yazdığı ECS11 Gönüllülük projesi de Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Üniversitemiz Erasmus+ Gençlik Projeleri Koordinatörü Ahmet Abalı tarafından hazırlanan “Merhaba Gönüllülük!” başlıklı proje kapsamında öğrenciler ve mezunlar Yunanistan ile Portekiz’e giderek, çeşitli faaliyetlerde bulunacaklar.

Abalı, Yunanistan’da sanat çalışmalarına Portekiz’de ise kültürel hareketliliklere katılacak öğrencilerin, hem Üniversitemizi hem de Türkiye’yi temsil ederek yeni tecrübeler edineceklerini söyledi.

“Öğrenci ve mezunlarımız için önemli bir fırsat”
Öğrencilerin yurt dışı hareketliliklere katılmalarıyla birçok kazanım elde etme fırsatı bulacaklarını da kaydeden Abalı, “Akreditasyonumuzun hemen ardından yazdığımız projenin onay almasının mutluluğunu yaşıyoruz. Eski adıyla Avrupa Gönüllü Hizmeti yeni adıyla Avrupa Dayanışma Programı kapsamındaki gönüllülük projeleri üniversitemizde gerçekleşen Erasmus öğrenim ve staj hareketliliklerine çok güzel bir alternatif olacak. Başvurmak için sadece genç olmanın yeterli olduğu bu programda hareketlilik gerçekleştirecek gençlerin yol, yemek ve konaklama masrafları karşılandığı gibi bir miktar da cep harçlığı veriliyor. Avrupa Dayanışma Programı kapsamında her yıl binlerce genç hareketlilik gerçekleştiriyor. Bu projeyle de öğrencilerimizin bu ayrıcalıktan yararlanmalarını temenni ediyoruz.” dedi.

“Gençlik projeleriyle ilgili danışmanlık hizmeti veriliyor”  
Erasmus+ Gençlik projeleri konusunda üniversitede önemli bir farkındalığın olduğunun altını da çizen Abalı, “Öğrencilerimiz ve mezunlarımızla yakın iletişim kurarak, dönem boyunca gerçekleştirdiğimiz tanıtım faaliyetlerinde gençlik projeleri hakkında bilgilendirdik. Gençlerden Avrupa Dayanışma Programını önce kendilerinin araştırmalarını ve bu programın mantığını anlayarak bizlere gelmelerini rica ediyoruz. Ayrıca her Cuma 16:00-17:00 saatleri arası ofisimizde gençlik projelerine yönelik danışmanlık hizmeti de veriyoruz. Üniversitemizde Erasmus+ Gençlik projeleri üretmek ve uygulamak adına yoğun bir uğraş içerisindeyiz. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde bu projeler ve hareketliliklerden yararlananların sayısı artacaktır.” diye konuştu.

“Yurt dışı hareketliliği 28 gün sürecek”
Abalı, ‘Merhaba Gönüllülük’ projesi kapsamında başvurusu onaylanan öğrenci ya da mezunların Portekiz ve Yunanistan’a 28 günlük hareketlilikler gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi.

Proje ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru koşulları Türkiye Ulusal Ajansı ile yapılacak sözleşmenin ardından erasmus.bartin.edu.tr internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

Detaylı bilgi için; Ahmet ABALI, 0378 223 5155 – evs@bartin.edu.tr

ÖNEMLİ LİNKLER MEVZUAT İLETİŞİM
Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler GK Yönergesi Erasmus Koordinatörlüğü
T.C. AB Bakanlığı E+ Yönergesi Öğr. Gör. Ahmet YİRMİBEŞ
Yükseköğretim Kurulu E+ Usul ve Esaslar Erasmus Kurumsal Koordinatörü
Türkiye Ulusal Ajansı E+ Uygulama El Kitabı E-posta: ayirmibes@bartin.edu.tr
Bartın Üniversitesi   Telefon: +90 378 223 54 35
ISCED Kodları   Ofis E-posta: ulik@bartin.edu.tr
E+ Öğrenci Beyannamesi     Ofis Telefon: +90 378 223 54 35