"MERHABA GÖNÜLLÜLÜK!" PROJESİNİN TANITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemizin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ‘ESC11 Gönüllülük Projesi’ öğrenciler ile mezunlara tanıtıldı.

Üniversitemiz öğrencileri ve mezunları, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ECS11 Gönüllülük projesi ile Yunanistan’da sanat ve Portekiz’de gençlik çalışmalarına katılacaklar.

2019 yılında Avrupa Dayanışma Programı kapsamında destekleyen ve ev sahibi kuruluş olarak akredite edilen Bartın Üniversitesinin kabul edilen proje kapsamında bir tanıtım programı gerçekleştirildi.

‘Merhaba Gönüllülük!’ Projesi tanıtım toplantısında öğrenci ve mezunlara Erasmus+ Gençlik projeleri sorumlusu Ahmet Abalı tarafından bilgiler verildi. Abalı, “Proje, Avrupa Dayanışma Programı kapsamında hibelendirildi. Proje kapsamında 1 sene boyunca 28 günlük sürelerle ortağımız olan Portekiz ve Yunanistan’a üniversite öğrencilerimiz öncelikli olacak şekilde 17-30 yaş arası toplamda 32 gencimiz hareketlilik gerçekleştirecek. Proje, gençlerimize belli bir süre içerisinde Avrupa’da faaliyet gösteren toplum yararına çalışan kuruluşlarda gönüllülük yapma imkânı sağlıyor. Projenin ilk ilanı geçtiğimiz hafta yayınlandı. Ara tatilde 4 gencimiz Portekiz’e, 4 gencimiz ise Yunanistan’a hareketlilik gerçekleştirecek. Gençlerimizin seyahat, konaklama, yeme-içme masraflarının tümü projeden karşılanabileceği gibi bir miktarda maddi destek verilecek. Projeye katılan gençlerimiz hafta içi gönüllülük faaliyetlerini yürüttüğü gibi hafta sonları da bulundukları ülkeleri ya da başka ülkeleri keşfedip farklı kültürleri öğrenme şansı yakalayacaklar.” dedi.

Abalı, proje kapsamında daha detaylı bilgilere “erasmus.bartin.edu.tr” internet adresinden ulaşılabileceğini ve dönem dönem proje kapsamında ilanlara çıkacaklarını belirtti.

ÖNEMLİ LİNKLER MEVZUAT İLETİŞİM
Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler GK Yönergesi Erasmus Koordinatörlüğü
T.C. AB Bakanlığı E+ Yönergesi Öğr. Gör. Ahmet YİRMİBEŞ
Yükseköğretim Kurulu E+ Usul ve Esaslar Erasmus Kurumsal Koordinatörü
Türkiye Ulusal Ajansı E+ Uygulama El Kitabı E-posta: ayirmibes@bartin.edu.tr
Bartın Üniversitesi   Telefon: +90 378 223 54 35
ISCED Kodları   Ofis E-posta: ulik@bartin.edu.tr
E+ Öğrenci Beyannamesi     Ofis Telefon: +90 378 223 54 35