ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ ERTLENEN SÖZLÜ SINAVI HAKKINDA

SÖZLÜ DİL SINAVI DUYURUSU VE PANDEMİ KAYNAKLI DURUMLAR

08.03.2020 tarihinde yapılan Erasmus öğrenim ve staj hareketliliği yabancı dil yazılı sınav sonuçları Erasmus.bartin.edu.tr internet sitesinden açıklanmıştır. 14 Mart 2020 Cumartesi günü yapılması planlanan sözlü sınav, pandemi dolayısıyla ikinci bir duyuruya kadar ertelenmişti.

Ertelenen sözlü dil sınavı 16 Temmuz 2020 tarihinde online olarak gerçekleştirilecektir. Ertelenen sözlü sınav duyurusu ayrıca adayların mail adreslerine gönderilecektir. Maillerinizi kontrol etmeyi unutmayınız.

Sözlü dil sınavında başarı gösterip hareketliliğe hak kazanan öğrenciler internet sitemizden ilan edilecek olup öğrencilerimizin pandemi sürecinden dolayı karşı kuruluşa yapacakları başvurular ve hareketliliğin başlatılması hususunda olağanüstü durumlara hazırlıklı olmalıdır. Konu ile alakalı olarak GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİKLERİ HAKKINDA” bölümünün dikkatle okunması gerekmektedir.

 Yazılı dil sınavını başarıyla tamamlayan öğrencilerimizin sözlü sınav programı aşağıdaki gibidir.

16 TEMMUZ 2020 - PERŞEMBE

Ümmühan Deniz Çakır

10:00

Gülseren Kula

10:00

Aziz Oğuzhan Çakıroğlu

10:00

Hasan Elhussein

10:00

Özgün Savaş Ekici

10:00

Abdullah Koç

10:00

Cihan Yatbaz

10:00

Mustafa Tüten Onay

10:00

Sena Danışman

10:00

Yusuf Akın

10:00

Abdurrahman Çaycı

10:00

İsmail Göktuğ Bayır

10:00

Nisa Nur Dilber

11:00

Sayed Bahman Sadat

11:00

Elifnaz Oktay

11:00

Lina Kour Hasan

11:00

İrem Gülhan

11:00

Veysel Emre Dikici

11:00

Emine Özlem Özkan

11:00

Gülyaz Al

11:00

Rümeysa Arafat

11:00

Murad Azizov

11:00

Bedirhan Say

11:00

Ali Acar

11:00

Berfin Aykal

12:00

Gülcan Şahin

12:00

Hüseyin Hakan Can

12:00

Nihan Şeker

12:00

Merve Berik

12:00

Tuğçe Kuzgun

12:00

Ali Rıza Kaya

12:00

Arzu Seven

12:00

Muhammed Rufai Sırakaya

12:00

Serhat Durukan

12:00

Sezer Kara

12:00

Umut Kayabaşı

12:00

Bahar Saka

12:00


ÖNEMLİ!!!


***Sözlü dil sınavı Zoom programı üzerinden yüz yüze görüşme şeklinde gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimizin sınavdan önce bilgisayar veya telefonlarına programı kurmalıdır ve T.C. kimlik kartlarını yanlarında bulundurmalıdır. Sözlü dil sınavına girecek adayların yukarıda belirtilen gün ve saate uygun şekilde hazır olmaları gerekmektedir. Belirtilen saat aralığında sınavına girecek adaylardan oluşturulacak whatsapp grubu üzerinden görüşme linki paylaşılacak olup adaylar sırayla  görüşmeye alınacaktır. Görüşmelerin aksaması/uzaması durumunda sıradaki adayın görüşmesi bekletilecek ve yine bu grup üzerinden iletişime geçilecektir.

**Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına sözlü sınava girecekleri saatten en az yarım saat önce bilgisayar ve telefonlarını hazırlamaları, zoom programı bulunmaması durumunda bu programı kurup gerekli mikrofon ve ses ayarlarını test etmeleri, whatsapp grubunu aktif olarak takip etmeleri büyük önem taşımaktadır.

*İnternet alt yapısı ile alakalı oluşabilecek sorunlar için telafi görüşmeleri yapılacağı gibi belirtilen gün ve saatlerde görüşme linkine bağlanmayan, whatsapp grubundan ulaşılamayan adayların sözlü dil sınavları başarısız sayılacaktır. Belirtilen tarih ve saate uyma, önceki görüşmelerin uzaması durumunda whatsapp grubunda süreci takip etme tamamen adayın sorumluluğundadır. Aksi durumlardan Erasmus Koordinatörlüğü sorumlu tutulamaz.

Öğrencilerimize şimdiden başarılar dileriz.

 

 

GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİKLERİ HAKKINDA

Ülkemizi ve Dünya’yı etkisi altına alan pandemi süreciyle alakalı olarak Erasmus hareketliliklerinde bir takım belirsizlikler devam etmektedir. Erasmus Öğrenim ve Staj hareketlilikleri konusunda Türkiye Ulusal Ajansının talimatlarını yerine getirmekten sorumlu olan üniversitemiz, nihai sonuçları açıklamasının ardından hareketliliğin gerçekleştirilip, gerçekleştirilememesi veya ne şekilde gerçekleştirilebileceği hususlarında garanti verememektedir. Şartlı olarak açıklayacağımız nihai sonuçlar ışığında öğrencilerimizin aşağıdaki durumları göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

“Erasmus Koordinatörlüğümüz, öğrencilerimizin sözlü sınava girip hareketliliklere kesin hak kazandıktan sonra aşağıda belirtilen olağanüstü senaryoları değerlendirmelerini önermektedir.”


Pandemi Nedeniyle Ortaya Çıkabilecek Olağanüstü Senaryolar

1) Pandemi (Covid19) nedeniyle ülke genelinde alınan tedbirlerden kaynaklı olarak üniversitemizin Erasmus başvuru değerlendirme takviminde değişiklikler olmuştur. Bu nedenle sözlü sınav online olarak gerçekleştirilebilmektedir. Sözlü dil sınavında yaşanan bu olağan dışı gecikmeden dolayı hak kazanan öğrencilerimizin karşı üniversitelere veya kurumlara başvuru süresi kaçırılabilir. Süreçten dolayı karşı kuruluş ve kurumların esnek davranabileceği kanaatinde olsak bile başvuruların kabul edilmeme durumunun göz önünde tutulması gerekmektedir.

2) Her ne kadar pandemi sürecinin yerini normalleşme süreci alsa da önümüzdeki aylarda Cumhurbaşkanlığı, ilgili bakanlıklar veya YÖK tarafından alınabilecek ani kararlar nedeniyle yurt dışına çıkışların olası durdurulması durumunda öğrencilerimizin hareketlilik hakkı kazanmış olsa bile yurt dışına çıkamayacaklarını bilmeleri gerekmektedir.

3) Yurt dışında bazı üniversiteler 2020-2021 akademik yılını online sürdürme kararı almışlardır. Bu karar Erasmus değişimi öğrencileri için de geçerlidir. Bu nedenle Erasmus Öğrenim Hareketliliği veya Staj faaliyeti için hak kazanmış olsanız bile karşı üniversitenin uygulamalarına göre eğitimlerinizi online sürdürmek zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca, eğitiminizi online olarak sürdürürken alınabilecek bir kararla yüz yüze eğitim veya sınavlar için ilgili ülkeye hareketlilik yapmanızın gerekebileceği gibi ilgili ülkeye hiç gidemeden online olarak derslerin tamamlanabileceği ihtimalinin de olduğu unutulmamalıdır. (Hareketliliğin online gerçekleştirilmesi durumunda hibe verilmeyecektir).

4) Pandemi nedeniyle nihai değerlendirme ve hareketlilik öncesi dönem takvimlerinde gecikmeler olabilmektedir. Bu nedenle hak kazanan öğrencilerimiz çok kısa süreler içerisinde vize veya uçak bileti alınmak zorunda kalabilir. Hatta bazı durumlarda vizenin yetişmeme durumu da olabilir. Bu durumlar başvuru yaparken göz önüne alınmalıdır.

5) Hareketliliğin onaylanması ve öğrencinin hibe sözleşmesinin yapılmasının ardından Avrupa Komisyonu veya Ulusal Ajansın kabul ettiği olağanüstü durumlar ve mücbir sebepler dışında (öğrencinin kendi isteği vb) kalan hareketlilik iptallerinden kaynaklanabilecek koşullardan (hibe iadesi vb.) öğrenci sorumludur.

6) Avrupa Komisyonu ve Ulusal Ajans uygulamalı birimlerin ve diğer tüm birimlerin staj faaliyetlerinin online gerçekleştirmelerine onay vermektedir. Ancak, bu süreçte online faaliyetlerin tanınması üniversitelerin alacağı kararlara bağlıdır. Bu nedenle üniversitenizin öğrenim veya staj faaliyetinin tanınmasıyla ilgili alabileceği kararları takip etmek öğrencilerimizin sorumluluğundadır.

ÖNEMLİ LİNKLER MEVZUAT İLETİŞİM
Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler GK Yönergesi Erasmus Koordinatörlüğü
T.C. AB Bakanlığı E+ Yönergesi Öğr. Gör. Ahmet YİRMİBEŞ
Yükseköğretim Kurulu E+ Usul ve Esaslar Erasmus Kurumsal Koordinatörü
Türkiye Ulusal Ajansı E+ Uygulama El Kitabı E-posta: ayirmibes@bartin.edu.tr
Bartın Üniversitesi   Telefon: +90 378 223 54 35
ISCED Kodları   Ofis E-posta: ulik@bartin.edu.tr
E+ Öğrenci Beyannamesi     Ofis Telefon: +90 378 223 54 35