AVRUPA DAYANIŞMA PROGRAMI, ESC/2 – GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ AĞUSTOS HAREKETLİLİKLERİ BAŞVURU SONUÇLARI

Merhaba Gönüllülük! projesi kapsamında 01.08.2020-30.08.2020 tarihleri arasında Portekiz ve Yunanistan’a, hareketlilik gerçekleştirecek gönüllülerimiz belli olmuştur.

Mezunlar öncelikli Eylül hareketlilik ilanımıza başvuruların az olmasından dolayı yedek adaylar ve Ağustos hareketlilik başvuruları arasında bu sene mezun olacaklar, müsait olma durumları ve üniversitenin eğitim-öğretime başlayıp başlamama durumuna göre Eylül hareketliliği için değerlendirilecektir. Konu ile alakalı ilerleyen günlerde iletişim sağlanacaktır. 

PORTEKİZ’E HAREKETLİLİK GERÇEKLEŞTİRECEK GÖNÜLLÜLERİMİZ:

Asil:

  • Aziz Oğuzhan ÇOLAKOĞLU / Çeviribilim, 1.Sınıf
  • Tuğba DENİZ / Psikoloji, 2. Sınıf
  • Muzaffer ATASOY / Yönetim Bilişim Sistemleri, 2.Sınıf
  • Kerime BALABAN / Antrenörlük Eğitimi, 1. Sınıf

Yedek:

  • Zehra Meryem HOCAOĞLU / Psikoloji, 1. Sınıf
  • Berfin AYKAL / Yönetim Bilişim Sistemleri, 2. Sınıf
  • Halil İbrahim KAMACI / Yönetim Bilişim Sistemleri, 2. Sınıf
  • Meryem TEMİZ / Çeviribilim, 1. Sınıf


YUNANİSTAN’A HAREKETLİLİK GERÇEKLEŞTİRECEK GÖNÜLLÜLERİMİZ:

Asil:

  • Emine KAMSIZ / Felsefe, 4. Sınıf
  • Muhammed Rufai SIRAKAYA / İşletme, 1. Sınıf
  • Kübra Nur TAŞKÖPRÜ / PDR, 1. Sınıf
  • Ceyda ÖZTÜRK / Bilgisayar Mühendisliği, 1. Sınıf

Yedek:

  • Salih BAŞARIR / İşletme, 4. Sınıf
  • Ece KÜÇÜK / PDR, 2. Sınıf

Gönüllülerimizi kutluyor ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmelerini temenni ediyoruz.


BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR:

Merhaba Gönüllülük! projesi kapsamında 16 Yunanistan,16 Portekiz olmak üzere toplamda 32 hareketlilik gerçekleştirilecektir. Projenin sonraki hareketlilikleri; Mezunlarımız öncelikli olacak şekilde Eylül (4 Portekiz-4 Yunanistan), öğrencilerimiz öncelikli olacak şekilde Şubat (4 Portekiz-4 Yunanistan) ayında yapılması planlanmaktadır. Bu hareketliliklerin ilanlarını internet sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Projemizin Ağustos hareketliliğini kapsayan ve üniversite öğrencilerimizin öncelikli olduğu ikinci ilanına Portekiz 24 başvuru, Yunanistan 8 başvuru olmak üzere toplamda 32 kişi başvurmuştur. Bu başvurular ilanda da belirtildiği üzere;

1) Birinci Aşamada ön değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Ön değerlendirmede başvuru şartlarının ve belgelerin uygunluğu kontrol edilmiştir.

2) İkinci Aşamada ise başvurular Genel bir değerlendirmeye alınmıştır. Genel değerlendirmede aşağıdaki kriterler değerlendirilmiş ve bu kriterlerdeki adaylar elenmiştir.   

a) Başka illerden gelen başvurular (proje kapsamında ilanda da belirtildiği gibi üniversitemiz öğrencilerine öncelik verilmiştir)

b) A1 dil seviyesi (ESC projeleri için İngilizce dil bilgisi ön koşul değildir. Fakat temsiliyet açısından A1 seviye İngilizceye sahip adaylar elenmiş, A2 ve üstü sözlü ifade yeterliliği olduğunu beyan eden adaylar değerlendirmeye alınmıştır).

c) Etkisiz CV, Etkisiz Motivasyon Mektubu ve Başvuru formuna verilen cevaplar (İlk iki kriterde sorun yaşamayan başvuruların başvuru formunda sorulan sorulara verdiği cevaplar, Europass CV’leri ve Motivasyon Mektupları incelenmiştir. Diğer başvurulara göre etkisiz olan Europass CV ve Motivasyon Mektupları ile başvuru formunda sorulan sorulara programın amacına yönelik cevaplar vermeyenler elenmiştir. Başvuruların olumlu ya da olumsuz sonuçlandırılmasında; başvuru formunda sorular sorulara verilen cevapların programın temel amacına uygun olup olmadığı, Europass CV ve Motivasyon Mektubunda adayın herhangi bir gençlik oluşumu, STK veya öğrenci kulübünde yer alıp almadığı, geçmiş gönüllülük deneyimlerinin olup olmadığı ve de olası deneyimlerinin ne denli Europass CV ve motivasyon mektubuna yansıtıldığı da etkili olmuştur).

3) Üçüncü Aşamada ilk iki aşamadan geçen 19 başvuru, nihai değerlendirme kapsamında online sözlü mülakata tabi tutulmuştur. Mülakata katılan adaylar tercih ettikleri ülkelere yapılan başvurular arasından değerlendirilmemiştir. Adayların mülakattaki yeterlilikleri ve motivasyonlarına göre Portekiz için 4 asil 4 yedek, Yunanistan için 4 asil 2 yedek katılımcı belirlenmiştir.


Mülakat Türkçe başlamış ve adayın programa yönelik bilgi düzeyi ölçüldükten sonra İngilizce sözlü ifade becerilerine bakılmıştır. Mülakatta temel kriter adayın belli bir düzey İngilizce sözel ifade becerisi kadar Türkçe ve İngilizce sorulan sorularda programın amacına ve gönüllülüğün gerekliliklerine uygun verdiği cevaplar olmuştur. Kısaca mülakat en iyi İngilizce bileni belirleme amaçlı yapılmamıştır. (Örneğin, C1 seviyesindeki aday Avrupa Dayanışma Programı ve projeye katılma nedenleri konularında tatmin edici cevaplar verememiş ise, A2 seviyesindeki bir aday aynı konulara gönüllülük odaklı yaklaşmışsa A2 dil seviyesindeki aday seçilmiştir). Tüm bunların yanı sıra adayların mülakat boyunca sergiledikleri tavır ve tutum ile motivasyonu da bir kriter olarak değerlendirilmiştir.

 

Sonuç olarak seçilen gönüllülerimizi tekrardan kutluyor. Elenen adayların ileriki başvuruları da düşünerekten şevklerinin kırılmamasını temenni ediyoruz. Tüm bu başvuru sürecindeki amacımız;

  • Adayın başvurulan proje ve program hakkında detaylı bilgi sahibi olmasının ve araştırma yapmasının önemini vurgulama, ESC programları konusunda farkındalık oluşturma,
  • Belki de daha önce hayatında hiç Europass Cv’yi duymamış, hiç Europass CV ve Motivasyon Mektubu hazırlamamış gençlerin proje kapsamında emek vererek bu belgeleri hazırlamasını, bu konuda deneyimlenmesini ve bilinçlenmesini sağlama,
  • Belli de hayatında hiç Sözlü mülakata katılmamış gençlere sözlü mülakat deneyimi yaşatma.

Tüm bu amaçlarımız eğer gençlerimizde de karşılık bulduysa, başvuruları olumsuz olsa bile hiçbir şey kaybedilmemiştir.

 

 

ÖNEMLİ LİNKLER MEVZUAT İLETİŞİM
Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler GK Yönergesi Erasmus Koordinatörlüğü
T.C. AB Bakanlığı E+ Yönergesi Öğr. Gör. Ahmet YİRMİBEŞ
Yükseköğretim Kurulu E+ Usul ve Esaslar Erasmus Kurumsal Koordinatörü
Türkiye Ulusal Ajansı E+ Uygulama El Kitabı E-posta: ayirmibes@bartin.edu.tr
Bartın Üniversitesi   Telefon: +90 378 223 54 35
ISCED Kodları   Ofis E-posta: ulik@bartin.edu.tr
E+ Öğrenci Beyannamesi     Ofis Telefon: +90 378 223 54 35