HABERLER

Bartın Üniversitesinde öğrenim gören yedi farklı ülkeden öğrencilerle Amasra’da bir toplantı gerçekleştirdi. Bartın Üniversitesinin akademik ve idari yöneticilerinin yer aldığı toplantıda, üniversite bünyesinde bir “Kardeşlik Kulübü” kurulması yönünde ilk adımlar atıldı. İslami İlimler Fakültesinin Kırgızistan uyruklu Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yunus Abdurrahimoğlu’nun danışmanlık edeceği kulüpte, öğrenciler kendi kültürlerini tanıtmak için çeşitli etkinlikler yapacak.

Amasra Müzesi'ni Gezdiler

Öğrenciler toplantı sonrası Amasra ilçesinin tarihi ve kültürel mekânlarını gezdiler. Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi eski Rektörü, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Özcan’ın da yer aldığı etkinlikte öğrenciler Amasra Müzesini ziyaret ettiler. Amasra Müzesini gezen öğrenciler, üç bin yılı aşan tarihiyle binlerce ürünü yerinde gördüler. Ziyarette Arkeolog Güray Can Aytekin tarafından Helenistik dönem, Roma ve Bizans dönemleri ile Ceneviz dönemine ait eserler gösterilerek eserlerin tarihi hakkında bilgiler verildi. Ayrıca gezide Osmanlı dönemine ait bakır mutfak kapları, silahlar, yazım takımları, şamdanlar, mühürler, kantarlar, seramikler, Kur’an-ı Kerimler, gümüş süs eşyaları, keseler, eski duvar saatleri ve yüzüklerin yanı sıra Amasra yöresine özgü ağaç çekicilik sanatını tanıtan eserler de gösterildi. Arkeolog Aytekin, Amasra Müzesinin Türkiye’nin en iyi 10 küçük müzesi arasında gösterildiğini belirterek Amasra’da üç bin yıllık kesintisiz tarih akışına şahit olunabileceğini söyledi.